Avantatges de l’aprenentatge en digital

IMG_8191-1024x768El medi digital té uns quants i bons avantatges. És quan s’aprofiten que val la pena l’aprenentatge en aquest medi, perquè sino ens quedarem només en les limitacions que comento en aquesta entrada complementària.

El medi digital pot incorporar àudio i vídeo. Aprofitem-ho per captivar i motivar a qui vol aprendre.

El medi digital pot ser adaptatiu. Pot llegir les nostres capacitats i també deixar-nos triar la nostra aventura. Aprofitem-ho per adaptar els aprenentatges als ritmes, necessitats i il·lusions de de cada persona.

El medi digital permet el feedback immediat per comprovar el que sabem i el que no. Aprofitem-ho per a potenciar l’aprenentatge informal i per a qualsevol entorn. Es pot graduar el feedback. Fem servir el que diuen els estudis en neurociència del grau de feedback òptim i millorar així els estímuls en l’aprenentatge.

El medi digital facilita que l’aprenentatge es faci en context. Ja sigui perquè facilita la mobilitat i ens permet viatjar i interactuar amb la realitat al mateix moment que accedim als objectes d’aprenentatge digital. Ja sigui perquè els coneixements teòrics o objectes d’aprenentatge poden estar desglossats i referenciats allà on fan falta en el context de cada problema o necessitat de coneixement.

El medi digital permet la comunicació i l’intercanvi de coneixement entre grups més grans de persones i de forma no obligadament sincrònica.

La imatge que encapçala l’entrada és de l’exposició Connected Worlds al New York Hall of Science

 

One thought on “Avantatges de l’aprenentatge en digital

  1. Retroenllaç: Limitacions de l’aprenentatge en digital | Bernat Romaní

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s