La usabilitat de Google és millorable

Sí, m’atreveixo a criticar la usabilitat dels productes on-line de Google, i en particular el Gmail. Nois de Google: el gris vol dir inactivitat. No és una percepció cultural o adquirida, és una qüestió que té a veure amb la percepció humana dels colors. Amb la llum. Amb la il·lusió. I crec que seguirà sempre així per molts anys a no ser que el vostre domini mundial ens imprompti una altra cosa.

D’acord, el gris va bé per passar desapercebut i preservar la focalització a indrets més importants. Però el repte principal als entorns digitals es deixar clar què és actiu i què no. I per a mi, això no està ben resolt:

porcio antiga.png

Entenc que el gris dels botons us funciona sobre qualsevol color i sobre qualsevol plantilla, però de tota manera, crec que ho podríeu fer millor. Jo ho faria així:

porcio antiga2.png

Ep, què és el Menú desplegable al costat de Gmail en vermell? Ah, sí, allà hi ha els contactes. I les tasques que ningú fa servir. Ja que us heu atrevit a posar la resta de serveis al menú de la dreta, atreviu-vos també amb això i així fem net.

I un botó de color vermell? D’acord, el vermell és urgència, captar l’atenció, però no m’atabaleu. Ja hi clicaré quan vulgui. No ho podríeu posar verd, que per a mi vol dir “pots passar”? O sinó blau, com tothom?

porcio 3.png

He dit que el vermell no m’agrada com a element actiu i he de ser conseqüent. Així que l’Inbox us ho poso en blau. Aquest gran color que fa de majordom perfecte i discret en tots els usos digitals.

porcio 4.png

Alguna cosa més de grisos i ja estarem per avui. Els rollovers, si us plau, no els feu grisos, va.

porcio 5.png

Poden ser blaus?

porcio 6.png

Si vosaltres mateixos l’heu fet blau en algun lloc! Aquí als fulls de Càlcul del Drive:

Rollover blau.png

També vareu decidir de posar el fons gris a tots els correus llegits. Visca el gris! No és prou que els “no llegits” estiguin en negreta?

original

Per mi, amb un recurs ja n’hi ha prou. Per resumir, jo faria això:

gmail a criticar 6

Si voleu tinc més idees!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s