El Bicing i la força dels usuaris

Proposo que puguem informar d’una manera immediata de les incidències tècniques que ens hem trobat en la darrera bicicleta que acabem de fer servir. A través de la App evidentment. Ja ningú truca per telèfon.

Una solució totalment oberta fa mandra. No tenim temps de redactar missives a bicing.com.Una solució totalment tancada fa sensació que a l’altra banda hi ha robots més que persones. La proposta és una solució mixta, gràfica i intuïtiva per indicar a on es produeix la incidència, i un camp per a comentaris extra.

bicing_informa_incidencies

La imatge de la bici és de Juan Garza

El formularia que hi ha ara via web, a més de ser ensopit, em demana l’estació i el número de bici, cosa que ja hauria de saber:

avís bicing.png

A part que jo no vull una resposta en 10 dies, jo vull que em doni les gràcies. O que em doni alguns punts per col·laborar. Sóc dels que crec que els usuaris que tractem bé les bicis som amplíssima majoria, i entenem que si les bicis tenen sovint incidències tècniques és per l’ús intensiu que s’en fa. Els usuaris som els primers interessats en que es detectin quan abans millor les rodes punxades, els seients que es baixen, els canvis espatllats que et fan anar com un hàmster en una gàbia o el soroll de frens que et foraden l’orella. Aquesta força, ja vingui de la voluntat col·laborativa o de la indignació, és una pena que no s’aprofiti per a la millora del servei. Aquesta energia és el candidat perfecte per a la gamificació. Els usuaris que informin d’incidències són els que més es mereixen punts de regal per haver ajudat a millorar el servei.

Afino fins i tot la lletra petita: “Els tècnics de manteniment de Bicing confirmaran els punts guanyats un cop comprovada la incidència. Si un usuari informa repetidament d’incidències no certes passarà a una llista d’usuaris no vàlids com a informadors d’incidències.”

El joc del bicing

Mentre tenia aquesta entrada als esborranys, el Bicing acaba d’inaugurar un joc través del mòbil. Il·lusionat obro a veure si m’han llegit el pensament i premiaran els usuaris que informin de les deficiències a les bicicletes. Però no, premia els quilòmetres que fas. La idea és bona, però ho fa d’una manera confusa, ja que et pots apuntar a una sèrie de reptes però no queda clar si són excloents, ni aprofita per explicar-te la conversió quilòmetres recorreguts → CO2 estalviats. Sí que trobo interessant el primer repte: “El rei de la muntanya”. Guanyes punts si fas recorreguts ascendents, i per tant estalvies despesa i carburant de les furgonetes que es passen el dia remuntant les bicis cap a dalt del pendent Barceloní. Jo em centraria exclusivament en aquest i així quedaria un joc amb un objectiu més clar.

Bonus track: Servei de reserva de bicis.

Una altra idea que podria funcionar és el servei de reserva de bici per 0,20 €. Pots fer una reserva per 10 hores. Per exemple: si veus que hi ha bicis a la teva estació a les 10 de la nit, te la reserves per l’endemà a les 8 del matí. Si passen vint minuts, perds la reserva, i pagues igual, és clar. Si la bici és defectuosa (Si la tornes a l’estació) no pagues. Els riscos ja els coneixes.

Va, companys del bicing, teniu les bicis, les estacions, la ciutat, la força de la gent… benvingudes les idees!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s